Reizen naar bali? Ervaar een fascinerende traditionele Balinese massage

Reizen naar bali? Als je een reis naar Bali plant, zijn een van de meest verleidelijke attracties waar je van kan genieten is de natuurlijke spabehandelingen die het eiland de bijnaam ‘Eiland van de Goden’ hebben opgeleverd. Traditionele Balinese massage is een populaire en unieke ervaring.


De essentie van traditie

De Balinezen koesteren al generaties lang de therapeutische voordelen van massage. Van het masseren van pasgeborenen om de gezondheid en het welzijn te bevorderen tot de aanwezigheid van bekwame dorpsgenezers in elk dorp, massage is diep geworteld in hun cultuur. In het verleden werden massages voornamelijk uitgevoerd bij ziekte, maar tegenwoordig is traditionele Balinese massage een populaire keuze met miljoenen klanten van over de hele wereld die elk jaar reizen naar Bali.

reizen naar bali


reizen naar bali

De oorsprong ontdekken

De oorsprong van de Balinese massage gaat terug tot de invloed van het Hindoeïsme en het Boeddhisme in Indonesië tussen 600 en 800 na Christus, gebracht door handelaren op de specerijenroute. Er wordt aangenomen dat deze oude praktijken in de lokale cultuur zijn geïntegreerd om de Balinese massage te creëren die we vandaag de dag kennen. Deze massagestijl combineert elementen uit de Indiase Ayurveda, Chinese technieken en zelfs schoonheidsrituelen die in de koninklijke paleizen van Java werden beoefend. Interessant is dat de Balinese geneeskunde in de jaren dertig werd gedocumenteerd door de Nederlandse arts W. Weck, die licht werpt op deze techniek. Reizen naar Bali heen en weer is hoe hij geïnteresseerd  raakte in deze techniek.Een unieke sensatie

In tegenstelling tot sommige massagestijlen zoals Chinese reflexologie en Thaise massage, die intens kunnen zijn, biedt Balinese massage een relatief zachtere ervaring. De behandeling omvat doorgaans acupressuur, handdruk, stretching en rustgevende streling. Al deze activiteiten samen zorgen voor een diep gevoel van ontspanning en welzijn. Het is belangrijk op te merken dat er een breed scala aan beoefenaars en spa’s is, dus geen twee Balinese massages zullen precies hetzelfde gevoel geven, maar het algemene doel zal hetzelfde zijn. Daardoor als jullie reizen naar Bali, ervaar verschillende technieken van de beoefenaars.

reizen naar bali

Kies de juiste massage

Bij de meeste spa’s op Bali kun je kiezen tussen een Indonesische massage of een traditionele Balinese massage. U moet weten dat ook de Indonesische massage een rijke geschiedenis heeft en afhankelijk van de regio in stijl en techniek kan variëren. Balinese massage wordt over het algemeen als een zachtere optie beschouwd, maar de ervaring kan variëren afhankelijk van de beoefenaar en aanpak.

Een bloemenfinale

Reizen naar bali is een aanrader voor iedereen. Om de spa-ervaring nog intenser te maken, bieden de meeste bedrijven de mogelijkheid om de massage aan te vullen met een luxe bloemenbad. Stel je voor dat je jezelf onderdompelt in een uit de rotsen gehouwen stoomkamer gevuld met vers geplukte rozen en geurige frangipanibloemen – een magisch einde van een ontspannende sessie.

Reizen naar bali?

Als je een reis naar Bali overweegt en de betoverende traditionele Balinese massage zelf wilt ervaren, kan je eenvoudig een reis boeken via www.smaragd-reizen.nl/. Ontdek de schoonheid van Bali en dompel jezelf onder in de rijke cultuur, inclusief de prachtige traditie van Balinese massage. Begin vandaag nog met het plannen van je droomreis naar Bali door de website van Smaragd Reizen te bezoeken.

Scroll naar boven