Title
Ga naar de inhoud

Voor zorgprofessionals, masseurs en vrijwilligers

Online cursussen > Online cursussen > Zorgmassage in de ouderenzorg (dementie)
Wil jij aan de slag als de nieuwe zorgmassage specialist?

Ben jij werkzaam in de zorg of wil je als gespecialiseerd vrijwilliger iets betekenen voor ouderen in de zorgsector? Ben jij degene die graag een online cursus wil volgen als aanvulling op je dagelijkse werkzaamheden? Dan heb ik voor jou de online cursus zorgmassage speciaal gericht op de ouderenzorg met de specialisatie dementie. De lesstof leert jou wat je precies moet weten om een ontspannende zorgmassage te bieden, waarbij het gevoel van ontspanning voorop staat. Met de zorgmassage leer je alle vaardigheden die nodig zijn om op een verantwoorde wijze een zorgmassage te geven.
Na afloop kan jij starten als de nieuwe Zorgmassage specialist!
Hoe werkt deze online training?
 
Als je je aanmeldt voor deze training en je hebt betaald (na aanmelden ontvang je een factuur), ontvang je een mail van mij met een linkje. En vervolgens kun je direct starten. Je krijgt gelijk toegang tot het totaalpakket. De lessen bestaan uit een video met de basiskennis en instructie video's. Soms zit er ook een format of inspiratieblad bij. De video’s kun je direct afspelen. De werkbladen kun je downloaden en printen. Makkelijk toch?
 
Kies een moment voor jezelf om de lessen te volgen.  Het is mogelijk om een les terugkijken. De training blijft een jaar beschikbaar voor jou alleen. Bewaar de mail met het linkje en de inloggevens goed.

Inhoud online cursus zorgmassage:
 
-basiskennis met de volgende onderdelen:
 • zorgmassage bij ouderen (dementie);
 • de methode zorgmassage;
 • doelgroep;
 • voordelen zorgmassage;
 • communicatie;
 • medische richtlijnen;
 • benodigdheden zorgmassage;
 • massage olie;
 • etherische oliën;
 • positionering gever
 • positionering van de ontvanger;
 • een noot voor de gever.
- intake formulier;
- nazorgformuler/verslaglegging.- handmassage;
- voetmassage;
- hoofd- en gezichtmassage;
- rug-, schouder- en nekmassage;
- stoelmassage over de kleding heen;
- zelfmassage.Voor wie is deze online cursus zorgmassage?
- zorgprofessionals in de zorg (woonzorgcentrum, verzorgings-/ verpleeghuis, ziekenhuis of hospice);
- vrijwilligers of aankomend vrijwilliger in de zorg;
- mantelzorgers;
- masseurs en massagetherapeuten.

Vereiste
- voor mantelzorgers, vrijwilligers of een ieder die een los onderdeel wil volgen is er geen vooropleiding vereist;
- indien je het totaalpakket wil afnemen en het binnen je eigen massagepraktijk wil intergreren, is het raadzaam om al een achtergrond te hebben op het gebied van massage;
- verbonden voelen met de ouderenzorg en/of met kwetsbaren.Inbegrepen:
- digitaal werkboek basiskennis;
- instructiewerkboeken zorgmassage;
- online instructiefilmpjes:
 • handmassage;
 • voetmassage;
 • hoofd- en gezichtmassage;
 • rug-, schouder-, nekmassage;
 • stoelmassage over de gewone kleding;
 • zelfmassage: bonus;
 • ontspanningsoefeningen: bonus.
- persoonlijke begeleiding;
- besloten facebookcommunity.

Alles in één totaalpakket is normaal 425,-- nu voor maar €247,--
Geldig tot 31 januari 2021

Wil je deze online cursus voor het hele team/afdeling/organisatie gebruiken?
Dit is uiteraard mogelijk. Hiervoor kun je een offerte aanvragen.

Een specifiek onderdeel volgen is uiteraard ook mogelijk informeer naar de mogelijkheden.
Certificaat:
Wil jij een certificaat als afronding van de online cursus zorgmassage specialist? Na veelvuldig oefenen kan je laten zien of je de juiste vaardigheden beheerst. Als jij er aan toe bent, neemt Zorg en Ontspanning contact met je op en kijkt op afstand met je mee. Jij krijgt zo de mogelijk om meerdere onderdelen van de massage te tonen op een door jou gekozen proefpersoon. Dit is mogelijk door middel van videobellen. Als jij voldoet aan de eisen van de zorgmassage ontvang je het certificaat per post. Er worden extra examenkosten in rekening gebracht van €45,-- voor deelname en ontvangst van het certificaat. Een certificaat is niet verplicht om na afloop van de cursus aan de slag te gaan met de zorgmassage, echter is het wel een aanbeveling binnen de zorgsector.
Waarom Zorg en Ontspanning - Kaberi?

 
Als één van de eerste zorgmasseurs in Nederland weet ik als geen ander wat de behoefte is en waar een zorgmassage aan moet voldoen.
 
Ik heb veel onderzoek gedaan naar de behoeften van cliënten en patiënten. Daardoor weet ik wat wél en niet werkt.  Ik kom al ruim 16 jaar met de zorgmassages aan huis, woonzorgcentra, verzorgings-/ verpleeghuizen, ziekenhuizen en in het hospice. Hierdoor heb ik jarenlange ervaring en ken ik de doelgroep als geen ander. Door altijd goed te observeren, communiceren (verbaal/non-verbaal) en evalueren met de desbetreffende, de verzorging of met de familie weet ik precies wat een zorgmassage voor iemand kan betekenen.
 
Als zorgondernemer ben ik altijd bezig om mijzelf te ontwikkelen met behulp van de nodige coaching en trainingen om zo goed mogelijk te blijven inspelen op de doelgroep. Hierdoor ben ik met Zorg en Ontspanning enorm gegroeid en vind ik het belangrijk om mijn kennis te delen middels workshops, online cursussen, trainingen en coachen.
Door het opzetten van mijn online cursussen laat ik zien dat ik de taal (non-) verbale taal spreek met de zorgmassage van jouw cliënten, waardoor je zal zien dat deze training uitermate geschikt is voor jouw doelgroep.
 
 
Zorg en Ontspanning
© Zorg en Ontspanning | KVK nummer 17235904
Terug naar de inhoud