Zorg en Ontspanning
Zorgmassages in de ouderen-, oncologische-, en palliatieve zorg
Zorgmassage, de aanraking die raakt.......
Title
Ga naar de inhoud

Reviews

Zorg en Ontspanning
Na mijn pensionering wilde ik de zorg niet echt loslaten. Ik had ruim 47 jaar in diverse aandachtsgebieden in de zorg gewerkt. Ik was na pensionering direct gestart met de opleiding herborist. Een wens die ik al jaren had. Als herborist kun je preventief en ondersteunend zoveel met kruiden op gezondheidsgebied doen. Maar praktische toepassing in de directe zorg bleef kriebelen. Met name complementaire zorg. Evt. om met die kennis/vaardigheden te gaan werken in bv een hospice. Dat laatste moest ik wat uitstellen i.v.m. mantelzorg in mijn omgeving.
Bij Kaberi (Zorg en ontspanning) volgde ik een van haar "life" workshops “Zorgmassage voor ouderen”. Op dit moment volg ik deze digitale cursus. Wat een uitgebreide, leerzame, praktisch gerichte cursus!
 
Veel informatie over de doelgroepen en hoe je deze benadert voor/tijdens/na de massage. Handvatten, die je praktisch kunt toepassen in bepaalde situaties. Wat beter wel en beter niet kan. Ook voor degene die niet (zo) veel (praktijk)ervaring hebben met oudere- en/of dementerende cliënten. Maar ook als je nog weinig tot geen ervaring hebt met deze vorm van masseren, de instructiefilmpjes zijn heel praktisch en duidelijk. De instructiefilmpjes geven mij het gevoel alsof ik weer in de "life" workshop ben.

De hele cursus heeft een overzichtelijke indeling en daardoor digitaal ook gebruiksvriendelijk. De didactisch goed ingedeelde en duidelijke lesstof is als pdf te downloaden en uit te printen. Voordeel is ook dat je de cursus in je eigen tempo en op tijdstippen die jou uitkomen kunt volgen. De massages zijn behalve voor ouderen praktisch ook goed toe te passen bij andere leeftijdsgroepen. Als mantelzorger heb ik de massages dan ook al verschillende keren met succes toegepast.
 
Thea Kamerbeek, verpleegkundige n.p.
10 juli 2020

Ik heb de onlinecursus zorgmassage in de ouderenzorg van Kaberi Bosgoed gedaan om me nog meer te verdiepen in het geven van ouderenmassages. Deze cursus is een echte aanrader voor iedereen die iets wil betekenen voor mensen met een zorgvraag. Zowel voor professionele masseurs die zich willen specialiseren in deze doelgroep, als voor mantelzorgers en vrijwilligers die iets extra’s voor hun naasten willen doen.

Een zeer complete cursus die start met een les basiskennis over massage bij ouderen, praktische zaken en informatie over dementie. Hierdoor kun je gedegen de technieken in de praktijk toepassen. De cursus bevat verschillende modules met mogelijke massage toepassingen. Per module word je door de massagetechnieken heen geleidt met heldere instructievideo’s, waardoor het geleerde makkelijk toepasbaar is in de praktijk. Door de opzet van de cursus, kun je makkelijk je eigen tijd indelen. De modules zijn afzonderlijk te bestuderen in willekeurige volgorde.
Deze cursus is een verrijking voor iedereen met interesse in de ouderenzorg en die iets bijzonders aan deze doelgroep wil bieden. Een absolute aanrader!

Lonneke Vissers
Al een aantal jaren werk ik samen met Kaberi Bosgoed van Praktijk Zorg & Ontspanning. Kaberi werd eerst ingezet bij verwendagen voor pg-bewoners van de Heemhof. Al snel groeide de samenwerking binnen de Heemhof uit. Zo vroeg ik haar om samen met mij workshops aan te bieden. In deze workshops leerde we medewerkers hoe zij een praktische invulling aan het welzijnsprogramma geïnspireerd op Namasté konden geven. Kaberi wist tijdens deze workshops op een hands-on wijze, medewerkers in de zorg te enthousiasmeren om massages bij bewoners toe te passen. En leerde hen op een laagdrempelige en eenvoudige wijze massage technieken, die direct bij bewoners toegepast konden worden.
 
Daarnaast heeft Kaberi zelf ook meerdere workshop ontspanningsmassages aan mogen bieden aan medewerkers van Atlant. Medewerkers waren altijd even enthousiast! De workshops zijn altijd praktisch ingesteld wat ervoor zorgt dat je opgedane kennis direct in de praktijk toe kunt passen.
Naast dat ze workshops geeft is Kaberi een graag geziene persoon op de PG afdeling! Eens per maand komt ze bewoners die hier behoefte aan hebben een heerlijke massage geven. Ze bouwt een mooie, vertrouwde band op met mensen en weet goed te onthouden hoe men benadert wens te worden. Mensen weten onder haar handen ontspanning te vinden, en zijn met recht blij wanneer ze haar weer zien. Na een bezoek stuurt Kaberi mij altijd een korte samenvatting hoe het contact verlopen is, zodat ik deze informatie in het dossier van de bewoner kan vermelden.

Kaberi is betrokken en voelt haarfijn aan wat bewoners prettig of minder prettig vinden en kan hier prima op anticiperen. Haar flexibiliteit en professionaliteit samen met haar passie voor haar beroep en doelgroep maakte dat we haar graag voor massages, workshops en overige activiteiten vragen. Kaberi brengt naast haar kennis, ervaring en geduld ook haar stralende persoonlijkheid mee.  Kort om, we zijn bijzonder blij met de samenwerking, en hopen dat deze nog lang voort mag duren.

Susan Gopalsamy-Kers
Activiteitenbegeleider Heemhof
2 juni 2020

Ik heb Kaberi leren kennen toen zij voor haar eerste behandelingen bij mij in het ziekenhuis kwam. Ze is een vechter, ik vertelde haar dat ik wide vechten voor haar leven samen met haar. En we zijn er gekomen! De einde van de behandelingen toen, helaas zou dit niet het einde betekenen van behandelen voor Kaberi. Ze vecht nog elke dag voor haar leven, soms met en soms zonder behandelingen. Wel heeft ze er voor gekozen om, tijdens het zelf overwinnen van de ziekte, te blijven werken. Ze masseert en behandeld mensen die ziek zijn en klachten hebben. Ik heb grote bewondering voor haar doorzettingsvermogen, haar (oneindige) veerkracht en levenslust. Ze heeft een fijn gezin waar ze moed uit put.
ondanks dat ze zelf veel energie nodig heeft voor haar eigen proces, zet ze zich onvermoeibaarbaar in voor anderen. Jij bent een Inspirator Kaberi met een hoofdletter. Ik hoop dat je nog heel lang mag leven en je werk mag volbrengen.

Liefs Anneke - oncologieverpleegkudige in het Anthony van Leeuwenhoek ziekenhuis en student integrale geneeskunde

Kaberi werkt met grote inzet, kennis en veel liefde en respect met haar cliënten. Haar producten zijn heel prettig, ze heeft kennis van zaken en vooral haar betrokkenheid bij haar cliënt is heel bijzonder!! Mijn moeder heeft erg genoten van de relatie met Kaberi.

Karin Jaromi

Zo'n 3,5 week geleden begin november 2018, was ik bij Zorg en Ontspanning voor een workshop. In een prettige rustige sfeer werden de nodige massage technieken uitgelegd. Ik mocht gelijk actief aan de slag, zodat ik het geleerde in de praktijk kon brengen. Alles wat besproken werd, kreeg ik als naslagwerk mee naar huis. Erg fijn en handig.

Yvonne, Pedicurepraktijk metYvonne
www.metyvonne.nl
 
Terug van een super mooie workshop massage op de gewone stoel Wat een aanrader is dat zo blij met alle tips die ik zo waardevol kan gaan inzetten.

Esther
28 september 2018
Vanochtend workshop stoelmassage op gewone stoel gevolgd. Onder de indruk op alle fronten!
Respect���

Brigitte Sprenkels
19 juni 2018
Vanmorgen van Kaberi in de heemhof een cursus ontspanningsmassage gekregen.
Dat was erg leuk en leerzaam.
Dank je wel Kaberi!

Bea Velderman
2 maart
Zorg en Ontspanning
© Zorg en Ontspanning | KVK nummer 17235904
Terug naar de inhoud