Zorg en Ontspanning

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Massage bij dementie

Massages
 
 

Massage bij dementie/Alzheimer

Aangeraakt worden heeft voor de meeste oudere/dementerende mens een rustgevende werking .
Aanraking kan op allerlei subtiele manieren, een hand op de schouder, handen aanraken, een aai over de rug.
Aanraken door het masseren van de rug, hoofd, handen of voeten.

Masseren heeft een heilzame werking. De massage wordt op een rustige en respectvolle manier uitgevoerd. De mensen voelen en zien letterlijk dat er aandacht voor ze is.
De intonatie in de stem veranderd, de gezichtsuitdrukking wordt zachter, in sommige gevallen worden  mensen die  doorgaans druk zijn, worden rustig.

Massage geeft vertrouwen, innerlijke rust en troost waardoor er weer verbinding ontstaat met de ander, het geeft ontspanning wat een gevoel van welbevinden teweeg brengt.
Verdriet en sterke emoties als boosheid verzachten zichtbaar, de oudere wordt rustiger en maakt oogcontact met een meer heldere "open" blik.

De ademhaling gaat gelijkmatiger, het gezicht straalt. Door de innerlijke rust worden ongemakken draaglijker en ontstaat er een gevoel van tevredenheid.

Massage bij dementie is ook in de allerlaatste levensfase zeer geschikt. De zachte massage en aanrakingen helpen om te ontspannen om zonder angst en met vertrouwen afscheid te nemen.

Massage bij dementie vind op locatie plaats en kan overal gegeven worden, thuis, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, verzorgings- tehuis e.d.

Een origineel kado!
Het is mogelijk om een massage cadeau te geven.
De cadeaubon wordt  opgestuurd en is 1 jaar lang na uitgifte inwisselbaar.
Voor meer informatie kijk bij onze cadeaubonnen!


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu