Zorg en Ontspanning
Zorgmassages in de ouderen-, oncologische-, en palliatieve zorg
Zorgmassage, de aanraking die raakt.......
Title
Ga naar de inhoud

Blog: Hoe goed kennen we onze cliënt en hoe goed willen we onze cliënt kennen?

Zorg en Ontspanning > Blog
Als masseur is het belangrijk dat we een intake afnemen. We willen weten waar we rekening mee moeten houden, wat we juist wel of niet mogen masseren. In de ouderenzorg is het vaak moeilijk om de juiste gegevens te achterhalen. In en verzorgingshuis kan je vaak wel de nodige medische gegevens verkrijgen die van belang zijn voor een massage. Als je door een cliënt wordt benadert die nog zelfstandig woont maar niet meer alles weet wordt het al iets lastiger. Bij de massage voor ouderen staat het zorgen voor ontspanning voorop, maar aandacht is ook heel erg belangrijk soms wel belangrijker! Maar wat weten we nou eigenlijk van onze cliënt en wat zouden we willen weten? Die vraag is toch wel iets om over na te denken.

Vaak als wij erbij worden gehaald is de persoon in kwestie niet meer degene die hij/zij jaren geleden was. Observeren is dan ook heel belangrijk, net als het inwinnen van informatie bij de verzorging. Nog beter is het om via de kinderen achtergrond informatie te krijgen.

Persoonlijke aandacht is erg belangrijk. Soms kunnen we de nodige kennis opdoen door middel van hun eigen verhalen, foto's die er hangen, of een boek met herinneringen van vroeger. Maar heel treurig komen we er soms ook pas achter hoe iemand was als we de rouwkaart onder ogen krijgen of tijdens de afscheidsdienst. We willen ontspanning creëren, vaak werkt dit heel goed in combinatie met gesprekken over de jaren waarin ze hard moesten werken, maar ook trots waren over wat ze hebben bereikt in het leven, en ook de minder leuke dingen die ze nog eens kunnen uitspreken.

Ik probeer altijd te observeren als ik iemand voor zich uit zie staren of diep in gedachten is verzonken. Hoe hebben ze het leven ervaren voordat ze in deze situatie zijn beland en een groot deel zijn vergeten.
Een tweetal voorbeelden waaruit blijkt dat het fijn is om wat meer te weten over de achtergrond van cliënten.

Voorbeeld 1: Een van mijn cliënte reageerde afstandelijk en boos bij het zien van mij als persoon. Ze reageerde op mijn huidskleur. Je kan je afvragen is dit discriminatie vanwege een vooroordeel of iets anders. Je kan weg blijven, boos worden of achterhalen wat de oorzaak is. Ik koos voor het laatste. Wat bleek mijn cliënt had in een kamp gezeten in het buitenland waar de donkere mensen heerste en haar familie vreselijk heeft vernederd en zelfs enkele familieleden hebben vermoord. Voor haar een vreselijke periode die ze nooit heeft kunnen verwerken.

Door mijn benadering kon ze het langzaam los laten en was mijn kleur niet meer van belang maar wel mijn persoonlijkheid. Na elke massage ging het plakboek open en hebben we over die vreselijke tijd en ook de jaren daarna besproken. Mevrouw heeft toen langzaam afscheid genomen van het verleden en is zonder die altijd aanwezige wrok langzaam en rustig overleden.
Dit is wel een van de meest bijzondere situaties waarbij het van belang is dat je meer weet van de achtergrond van iemand.

Voorbeeld 2: Al jaren kom ik maandelijks bij iemand die veel last heeft van lichte lichamelijke ongemakken. En zich vaak daardoor laat meeslepen en zichzelf een lichte depressie aan praat. Qua kwaaltjes en mentale status weet ik alles van haar. Daar praat ze ook over. Tot een keer een dochter langskwam en ze vollop over sport begonnen te praten. Mijn cliënte weet er echt alles over. Stom verbaasd was ik dan ook hoe ze alles zo enthousiast kon vertellen en echt elke achtergrond informatie wist.

Sindsdien is de sfeer heel anders en houd ik de sportuitslagen maar bij. Samen praten we hier dan uitgebreid over en heeft de massage ineens een diepere uitwerking op de lichamelijke kwaaltjes en ook op haar geestelijke welzijn.

Beide twee totaal verschillende voorbeelden, maar beiden situaties geven aan dat massage en aandacht vaak veel verder gaat dan een massage en oppervlakkig gesprek om tot een volledige ontspanning te komen.

Observeer, informeer en maak bespreekbaar!

Kaberi Bosgoed (Zorg en Ontspanning)

28 november 2018
Zorg en Ontspanning
© Zorg en Ontspanning | KVK nummer 17235904
Terug naar de inhoud